Találkozó

2011.08.05. 19:51

Tegnap találkoztam egy fotóssal, N. Gyureeval, akinek felvetettem, hogy jó lenne elmenni együtt fotózni, és ő igent mondott. Megbeszéltük, hogy felmegyünk a Gellért hegyre. Elég szar idő volt, kicsit fáztam, mivel reggel amikor elindultam otthonról, még úgy volt, hogy 28 fok és napsütés lesz, ezért úgy is öltöztem. A szar idő ellenére nagyon jól éreztem magam.

Sokat beszélgetünk és elmagyarázott nagyon olyan sok dolgot, amit így sokkal könnyebb volt megértenem, mint amikor olvastam ezekről. Szó volt a fénymérésről, a programmódokról hogy melyik miért nem jó, elmagyarázta kiégést, a hisztogrammot, meg hasonlókat. Azóta manuál módban probálok fotózni. Szóval nagyon sokat tanultam tőle, remélem lesz még ilyen alkalom.

Nem sok képet csinátam, inkább csak tesztképek születtek, amiken elmagyarázta a dolgokat. Amik lettek, azokat felteszem majd.

 

Nagyon köszönöm neki a segítséget!

A bejegyzés trackback címe:

https://gloryphoto.blog.hu/api/trackback/id/tr93128724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

n.Gyuree · http://ngyuree.com 2011.08.05. 20:49:07

:) örülök neki, hogy tudtam segíteni. Annak meg méginkább, hogy próbálgatod a manuálmódot. :) Egyébként ha macerás, akkor nyugodtan használj rekesz előválasztást (Av), ott a rekeszt állítod és ha kell, akkor expókompenzációt is. Ha az gyorsan megy, akkor lehet manuál is, így könnyebb átszokni, egy kép ellövése nem 2-3 percet fog igénybe venni, hanem kevesebbet. Várom a képeket. :)

TheOry · http://gloryphoto.blog.hu 2011.08.06. 06:32:20

@n.Gyuree: Jobban tetszik a manuál, mert így legalább pontosan tudom hogy milyen lesz a kép. Jobban átlátom a dolgokat. Ha gyorsan kell valamit kefotózni ott van a programautomatika vagy a sport mód:)
süti beállítások módosítása